Aktiviteter Nordisk Spiritualitet Medlemssiden Gudehov
   
Aktivitetsliste
Blot
Vielser
Blotplads kort
Blotbeskrivelse
Opskrifter
Ritualtekster
     
 

 


Tilmeld dig vores blótgæsteliste og få tilsendt indbydelser.

Skriv din e-postadresse i feltet her over.

 

 

Find os på sociale medier

vKontakte Telegram Facebook Instagram


Ønsker du et Asatro bryllup når du skal giftes med din tilkomne?

I Harreskovens Blotgilde har vi forrettet vielser siden 1999 og siden 2010 med fuld juridisk gyldighed. I 2018 gennemførte vores vielsesfortetter, Pia Struck, kursus i Danske familieret i henhold til den Kirkeministerielle Bekendtgørelse om vielse i anerkendte trossamfund. https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2018/228

Juridisk gyldighed: Vielsen kan efter jeres valg være religiøs med juridisk gyldig eller alene religiøs. Vi forretter vielser i henhold til Dansk lovgivning og har kun den begrænsning som loven sætter (fks i forhold til alder og køn m.m.) Dog en begrænsning der bland andet betyder at mindst en af jer skal være medlem af vores trossamfund. Det koster ingen ting at være medlem og i princippet kan i blive medlem dagen før brylluppet.

Vielsesattest: Hvad end I vælger af ritual vil I altid få en vielsesattest. Vi udfærdiger en vielsesattest der skal indeholde underskrifter fra brudeparret, vitterlighedsvidner og vielsesforretteren. Det juridisk gyldige dokument hedder Ægteskabsbog. Ønsker I ikke dette, kan vi bruge Harreskovens Blótgildes religiøse vielsesattest.

Giftermål i Asatroen
Et ægteskab er en kontrakt mellem to mennesker om at danne par og følges ad her i livet. Det er samtidig en officiel meddelelse til resten af samfundet om at disse to mennesker er en familie der hører sammen. I Den Ældre Edda betegnes en kæreste og en ægtefælle som en ”Eyraruna” hvilket betyder en man kan fortælle sine hemmeligheder til og forvente at de forbliver hemmeligheder. I Asatroen er der tre dødssynder. Den ene er at love noget men ikke har til hensigt at holde, den anden er drab og den tredje er at lokke en andens ”Eyraruna” på afveje. Derfor er det vigtigt både at overholde den kontrakt man har indgået og ikke at ødelæge andre menneskers ægteskab.

Hvor kan vi blive viet?
En vielse er en smuk fællesskabshandling, der huskes længe af slægt og venner. Jeres vielse kan i høj grad tilpasses til jeres ønsker. Den kan foregå indendørs, men er mest stemningsfuld udendørs, for eksempel i haver, parker eller i smuk natur. Vi kan foreslå gode lokationer, som I kan tjekke ud, hvis I ikke allerede har valgt et sted.

Vielsesritualet
En vielse i Harreskovens Blotgilde er aldrig ens. VI går ud fra et standardvielsesritual som vi tilpasser i samarbejde med brudeparret så det passer til jeres drømme. Vielsen kan foregå på alle tider af dagen. Hertil kommer muligheden for stemningsfuld vielse om aftenen ved fakkellys og med tilhørende nordisk middelaldermusik eller andet egnet akkompagnement, I måtte finde.
I må gerne tage så mange billeder og videos, som I har lyst til. En vielse er en social begivenhed, så læg endelig billeder/videos på sociale medier. I må også meget gerne udvælge nogle gode billeder som i kan lægge på Harreskovens Blotgildes hjemmeside.

Praktiske oplysninger
Når I har besluttet at I vil giftes, skal I kontakte vores vielsesforretter på tlf. 27 73 19 10 eller på email vielsesforretter@blotgilde.dk. Jeg kan afklare, hvis I har nogle spørgsmål, og så skal vi aftale, om vielsen skal være juridisk gyldigt eller alene religiøst. Når dette er afklaret, skal vi sammen aftale dato og et vielsessted.
Herefter går I begge ind på Borger.dk. Gå til: alle emner. Vælg: når I vil giftes. Her skal i udfylde en ægteskabserklæring og prøvelsesattest. I får tilsendt jeres prøvelsesattest/vielsesattest, som I skal sende til mig på email.
Så snart jeg får den, vil jeg udfærdige den nødvendige samling af dokumenter og indsender dem til Kirkeministeriet, Jeg vil desuden tilse, at de bliver godkendt, før vielsen skal finde sted. I skal regne med ca. fire til seks uger for denne proces.

Økonomi
Vores vielsesforretter tager 2500 dk i honorar for selve vielsen. Dette indbefatter arbejdstid, tabt arbejdsfortjeneste og evt. stempelafgifter. For transport gælder statens standardtakst med udgangspunkt fra Farum. Den er p.t. på 3,51 dk/km. Dertil kommer til mjød til 100,- pr flaske m.m.

Vi glæder os til at give jer et smukt og stemningsfuldt vielsesritual.Kontakt


Harreskovens Blótgilde kan kontaktes ved at skrive til:
e-mail ___________ : harreskov.blotgilde@gmail.com
Snail mail ________ : Ryttergårdsvej 16, 3-302, 3520 Farum.
eller ringe på tlf. ___ :70 25 06 09
Kontonummer i ALBank : 53610254110
CVR-nummer: 36615559Henvendelse vedrørende :

Tilmelding til blot:     harreskov.blotgilde@gmail.com
Vielse:     vielsesforretter@blotgilde.dk
Ritualgruppen:     ritualgruppeansvarlig@blotgilde.dk
Hjemmesiden:     it-ansvarlig@blotgilde.dk
Ungdomsafdelingen:     vikingspejder@blotgilde.dkOm os 


Harreskov Blotgilde
Vision
Trosgrundlag
Politisk misbrug

Presse


FAQ
Materiale
Pressemeddelelser
Presseregler
© Furesø Net 2022