Om os Medlemssider Aktiviteter Presse Asatro Gudehov

   
Vision
Trosgrundlag
Medlemskab
Politisk misbrug
Kontakt
     
 

Tilmeld dig vores blótgæsteliste og få tilsendt indbydelser.

Skriv din e-postadresse i feltet her over.

Besøg også vores

 

CVR-nummer: 36615559

OM MEDLEMSKAB

At være asatroende kræver ikke at du ”konverterer.” At være asatro vil sige, at du ærer de nordiske magter - Regin Öll - der omfatter Aser, Vaner og de milde vætter. Det vil sige, at du bliver asatroende i det øjeblik, du blóter til magterne.

Hvis du er interesseret i Harreskovens  Blotgilde kan du begynde med at registrere dig som Blótgæst . Tilmeld dig vores blótgæsteliste ved tilmeldingsfunktionen. Du finder den under venstremenuen på alle vores sider.  Som Registreret Blótgæst vil du modtage invitationer til vores arrangementer. Du kan endda logge på medlemssiden og rette i dine kontakt-oplysninger, ligesom du vil have begrænset adgang til medlemsfunktioner.

Ønsker du at blive medlem af Harreskovens Blótgilde, findes der en indmeldelsesfunktion, når du er logget ind som Blótgæst. Kontingentet, som vi kalder "Hovtold" er på det symbolske beløb 99,- kr om året. Derud over har vi en mad-abbonements-ordning, som giver adgang til gratis mad ved de 4 årlige blót. Madabonnement indklusiv hovtold koster årligt 333,- kr.

I Harreskovens Blótgilde har vi to typer af medlemsskab. Blótfrænde og Hovfrænde.
Blótfrænde-medlemskabet har vi indført  primært for at give blótgæster adgang til vores madordning. Samtidigt er det også en mulighed for de, der vil støtte op om Harreskovens Blótgilde og vores officielle godkendelse som religiøst samfund.

Som udgangspunkt bliver alle, der melder sig ind i Harreskovens Blótgilde, blotfrænder. Mange af vores medlemmer kommer her kun for at deltage i ceremonierne og evt. få udført personlige overgangs-ritualer som knæsætning, hedensk ungdoms-indvielse (hedensk "nonfirmation"), bryllup m.m. Nogle er måske medlem af flere blótgrupper og ønsker ikke at føle sig forpligtede overfor Harreskoven. Disse medlemmer forbliver blótfrænder og har det godt med det. Til gengæld kan man ikke forvente at få indflydelse.

Som blótfrænde-medlem kan man blive hovfrænde, hvis man støtter op om vores vores vision og ønsker at blive en del af Harreskovens Blótgildes frændefælleskab.  Som hovfrænde, skal du som minimum kunne tilslutte dig Goderingens trosgrundlag. Det er en definition på asatroen, der er skrevet i fællesskab blandt en lang række blótgrupper. Vi forventer, at hovfrænde-medlemmer deltager i blótgruppens liv og er ansvarlige for afvikling af opgaver.  Vi forventer også, at hovfrænde-medlemmer sætter sig ind i, og interesserer sig for, den nordiske mytologi.

Hovfrænde-medlemmer har stemmeret ved vores alting, er valgbare til ældste-rådet og kan indgå i forretterkredsen.

Hvis du som blótfrænde-medlem ønsker at ansøge om hovfrænde-medlemskab vil vi, at du deltager i mindst to blót og at du ikke har nogen personlig konflikt med nogen af os, der er hovfrænde-medlem i forvejen.

© Furesø Net 2010