Om os Medlemssider Aktiviteter Presse Nordisk Spiritualitet Gudehov

   
Aktivitetsliste
Blot
Blotbeskrivelse
Opskrifter
Ritualtekster
     
 

Tilmeld dig vores blótgæsteliste og få tilsendt indbydelser.

Skriv din e-postadresse i feltet her over.

Besøg også vores

 

CVR-nummer: 36615559

Harreskovens blótgilde afholder en del blót og andre aktiviteter i løbet af året. Vi afholder 8 faste blót, de 4 Sol-blót (Jævndøgn og Solhverv) og de 4 Måne eller årstids -blót. Hvis du vil vide noget om hvordan vi holder blót kan du læse vore ritualbeskrivelse. Ordet blót betyder styrkelse eller bøn og er den gudedyrkelse der finder sted i Asatroen. Se vores Trosgrundlag

Journalister se her: Presseregler

Vores blót foregår oftest ved helligdommen i Harreskoven. Se vores blotspladskort. Vi plejer at begynde blótet ved solnedgang, for ved solnedgang begynder det hedenske døgn, ligesom året begynder den første vinterdag. Vi henstiller til deltagerne at møde en time før blótet begynder. Hvis du kommer efter ceremonien er begyndt, må du blive ved bålet, for en lukket cirkel brydes ikke. Selve ceremonien plejer at vare ca. en halv time, hvorefter vi indtager blótmåltidet, som vi laver over bål. Hvor længe det varer er op til blót gæsterne selv, og det er naturligvis frivilligt. Det hænder ofte, at de sidste blót-gæster bliver til den lyse morgen, andre følges ad til sidste bus.
Sædvanligvis er vores blót åbne for ikke medlemmer. Vi kræver dog, at alle tilmelder sig på forhånd. (Hvis vi har dårlige erfaringer med enkeltpersoner, skal man nok ikke regne med at få adgang).
Blótgæster, der ikke er medlem af Harreskovens Blótgilde, vil naturligvis skulle betale for mjød og div. omkostninger til ceremonien .
Til de 4 Måneblót dækker betalingen kun ceremonien. Deltagerne skal derfor selv medbringe mad til blótmåltidet. Til de 4 Sol-blót er også maden inkluderet i prisen, som derfor er noget højere.

Det er altid nødvendigt at medbringe eget bestik og tallerken, samt brænde og meget varmt tøj ( - det kan være koldt om natten i skoven).

Harreskovens Blótgilde afholder cafémøder med jævne mellemrum. På disse møder kan Blótgildets medlemmer komme for at diskutere emner med relation til den nordiske mytologi. Hvis du er interesseret kan du møde op og få et indtryk af hvad vi er for nogle.


Hvis du vil tilmelde dig et arrangement så skriv til : tilmelding@blotgilde.dk

© Furesø Net 2010